2024-04-12 62 views
呢間台灣麵店,一直響我必食是系列裏面,但之前實在太多人排隊,次次都食唔到。呢日行經旺角,終於條隊冇咁長,不過都要排一陣,先至可以食到。呢度裝修光猛,簡潔企理,好有台灣小店嘅風味。紅燒牛肉新竹米粉:米粉本身口感綿密,Q彈有嚼勁,並且能夠完美吸收紅燒牛肉的濃郁湯汁。紅燒牛肉則是以低溫慢燉,肉質鮮嫩多汁,入口即化。湯汁濃郁醇厚,帶有滋補的牛肉香氣,讓人回味無窮。鹹酥雞:外層的酥脆,內部鮮嫩多汁的雞肉,每一口都帶來滿滿的口感享受。炸粉本身帶有微微的鹹味,與雞肉的鮮美相得益彰。雞肉則是經過醃製,口感滑嫩,咬下去時肉汁四溢。紅燒牛肉麵:紅燒牛肉麵絕麵條彈牙有嚼勁,煮得剛好,紅燒牛肉肉質鮮嫩多汁,入口即化。湯汁濃郁,帶有微辣,非常美味。
呢間台灣麵店,一直響我必食是系列裏面,
但之前實在太多人排隊,次次都食唔到。

呢度裝修光猛,簡潔企理,好有台灣小店嘅風味。

紅燒牛肉新竹米粉:

鹹酥雞: