2022-09-07 131 views
🥘好呷台灣火鍋九龍旺角區朗豪坊7樓17-20號舖牛角旗下新開火鍋😆新開張第3日即book位試下先首先想講服務態度超好🌟🌟🌟🌟原本book 左2點但時間夾唔到改左4點亦都提醒🔔我過左4點之後就係晚市時間但有事都係趕唔切4點前到最後當日再打電話去book其他日子時已經滿座啦🥲但佢再問我5點趕唔趕到我話ok 就即刻幫我改左5點👏🏻所以想去食既朋友仔要book定時間..唔係就要walk in等好耐啦今次選左「探部落.吃台東」湯底選左麻辣鴨血湯& 酸菜白肉湯麻辣湯底好香夠麻🤟🏻酸菜湯底都好濃郁唔算太酸食到牙鉸軟😂另外,可以自己落單加麻香辣醬調製辣味或者就咁當調味醬食沾✌🏻其實台東係LV2 選擇唔算多(唔包雪糕)但封門柳同花雕醉雞真係幾好食😋仲有幾款手打肉丸 我最中意食係麻辣芫茜雞滑好出色好呷台灣火鍋估唔到係好多台灣夜市小食可以過下口癮😆麻辣豬耳❤️滷水牛肚❤️無諗過鹽酥雞炸得好唔多粉可以一試麻辣爆谷🤣都幾得意味道最興奮🫶🏻打邊爐仲可以飲台灣手搖既黑糖珍珠同香芋珍珠奶茶🧋其實仲有好多玄米茶..茉香綠茶..桂花烏龍不過我唔好茶所以飲左一枝就算啦😂😂如果想飲台灣酒朋友可以加30蚊試下台灣啤酒(有3款檸檬🍋
🥘好呷台灣火鍋

原本book 左2點但時間夾唔到改左4點
亦都提醒🔔我過左4點之後就係晚市時間
但有事都係趕唔切4點前到
我話ok 就即刻幫我改左5點👏🏻

所以想去食既朋友仔要book定時間..
唔係就要walk in等好耐啦

今次選左「探部落.吃台東」
湯底選左麻辣鴨血湯& 酸菜白肉湯
麻辣湯底好香夠麻🤟🏻
酸菜湯底都好濃郁唔算太酸食到牙鉸軟😂
另外,可以自己落單加麻香辣醬調製辣味
或者就咁當調味醬食沾✌🏻

其實台東係LV2 選擇唔算多(唔包雪糕)
但封門柳同花雕醉雞真係幾好食😋

最興奮🫶🏻打邊爐仲可以飲台灣手搖既黑糖珍珠同香芋珍珠奶茶🧋
其實仲有好多玄米茶..茉香綠茶..桂花烏龍
不過我唔好茶所以飲左一枝就算啦😂😂
如果想飲台灣酒朋友可以加30蚊試下台灣啤酒
(有3款檸檬🍋,龍泉,水蜜桃🍑)

不過太多人啦所以影唔到好多店舖相同環境🙈
但要注意⚠️加湯係自助出去拎壺加湯