2024-02-16 26 views
今晚在元朗形點吃台灣菜, 臺北棧之前在尖沙咀都食過, 元朗分店環境都好闊落, 湖水藍嘅傢俬和海浪形布裝飾, 予人浪漫休閒嘅感覺。黑松露粟米起司蛋餅長條形嘅蛋餅包著金黃粟米粒, 上面是拉花嘅黑松露醬, 賣相精緻, 蛋餅口感柔軟香滑, 配以熱辣辣香噴噴芝士餡, 吃起來好有層次。魯肉飯食台灣嘢嘅必然選擇, 肉醬口感好豐富, 油而不膩, 醬汁鹹度啱啱好, 仲有流心蛋, 送飯冇得彈。麻醬秋葵秋葵新鮮爽脆, 咁健康嘅食材, 和惹味嘅麻醬好配合, 是一道健康醒胃嘅涼菜。伯爵茶凍芋圓仙草大堆頭嘅甜品, 賣相好吸引。芋圓煙韌又彈牙, 加上軟滑嘅珍珠, 爽滑嘅伯爵茶凍, 吃起來口感非常豐富。芭樂苦瓜汁和玫瑰奶茶 , 兩杯飲品口感都清新。#臺北棧 #元朗美食 #台灣菜 #手機食先 #美食打卡 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #香港好去處

黑松露粟米起司蛋餅

魯肉飯

麻醬秋葵

伯爵茶凍芋圓仙草

芭樂苦瓜汁和玫瑰奶茶 , 兩杯飲品口感都清新。