2021-07-13 100 views
可能舖租真的很貴, 他要好好利用每一寸方位; 座位好窄, 好密, 傢俬好重, 推唔開, 要側身坐下再轉正身, 面向枱, 可能我太肥吧!我和朋友倆叫了兩個套餐:黑豚肉粒飯 - 鮮粟米汁套餐咪就係粟米肉粒飯囉~~~ 粟米都唔多粒.... 真如其他評語一樣,  canned food脆脆豬扒飯套餐豬扒太厚, 你怕炸得耐會 "鞋", 於是做出一個 "紅肉" 豬扒; 如果豬扒係新鮮的, 我唔介意食生少少, 但係佢係無味的.  唔出咁大件豬扒, 怕應該不能收這價錢.  雖然百多元的一個套餐在尖沙咀真的不算甚麼. 不要嘩眾取寵了, 做好出品先啦!飯太多水, 太淋; 還要加上大量汁醬, 就變成爛飯了... BB 都快要食到.  可能係想做舊日茶記或學校門口的外賣餐車飯盒的感覺, 但係我覺得餐車的比這還要有心及好味.  肉是沒味的, 唯有靠汁多多; 但汁也沒有特別, 就是一 pat 醬.  好難相信這個人出自酒店 fine dining, 但他也確實是.兩日兩夜羅宋湯係唔係都溝咗兩桶水....即磨咖啡 只有苦味沒有香味, 好才沒有燶.如果單看食物本身, 完全 overprice.  也可能看見是這樣出身

我和朋友倆叫了兩個套餐:

黑豚肉粒飯 - 鮮粟米汁套餐

脆脆豬扒飯套餐

兩日兩夜羅宋湯
係唔係都溝咗兩桶水....

即磨咖啡
只有苦味沒有香味, 好才沒有燶.

如果單看食物本身, 完全 overprice.  也可能看見是這樣出身的人主理, 存在了過份的期望, 但我實在覺得某大連鎖快餐店的豬扒飯更出色.
2021-07-12
$150 (Dinner)