2018-12-13
之前一直想試下呢間Eat me bar cafe好耐,個名幾得意,食評亦不錯平時同媽咪食黎食去都係米線,中餐,都冇咩點同佢食過西餐,今日帶佢黎食餐好既!我地夜晚6點45分左右就上到黎,人仲未多,食到一半就差唔多滿座啦呢度既環境都幾有情調,不過我媽咪就話太暗,暗到睇唔到menu d字cafe仲有個大營幕播歌同mv,咁岩今晚仲有客人生日,播生日歌,都幾貼心!我同媽咪睇Menu睇左好耐,最後揀左個水牛城雞翼,慢煮頂級安格斯肉眼扒,醬烤美式豬仔骨配燒炸醬(6支)同埋一杯orea脆脆朱古力沙冰唔洗5分鐘,個雞翼就上枱啦,賣相唔錯,不過冇之前上網睇既咁多汁。我之前冇食過水牛城雞翼,所以未食之前都唔知咩味!以為水牛城雞翼係辣辣地,點知食落係甜甜地既,同埋雞翼係炸過既,都幾好味!雞翼都未食完就上飲品,個杯比想像中細,外賣幾好,飲落朱古力味幾出,又夠奶味又唔會太甜,不過完全冇orea味同埋冇咩沙冰既感覺。到個豬仔骨,上到枱我同媽咪都嚇親,冇諗過得6支骨都咁大份,好彩冇揀到12支骨!!豬仔骨既醬酸酸甜甜,豬仔骨超級厚肉,不過我覺得煮得唔夠耐唔夠淋。到肉眼扒,我叫左五成熟,望落塊扒煎得幾靚,配菜有薯蓉同小蕃
到肉眼扒,我叫左五成熟,望落塊扒煎得幾靚,配菜有薯蓉同小蕃茄同埋一兜汁。切開塊牛扒,真係煎得唔錯,粉嫩的牛~~不過塊牛有d“銀“,同埋個汁係冇咩味既