2017-11-09
同男朋友係旺角附近行街 想搵間樓上cafe坐低食飯~記得朋友話有一間叫EAT ME食過覺得唔錯嘅 上openrice見佢二人餐都幾抵食啊 所以就行去試下🙈~.裝修都幾特別😊而我地當然揀呢個2人Movenpick套餐 ($288)啦~~只係需要288 仲有得食我最愛嘅Movenpick 勁正啊😳😂.餐湯 - 南瓜湯係我最愛嘅南瓜湯 南瓜湯味道濃郁而且帶creamy質感😆好好飲!但唔知點解覺得爭左個餐包或者蒜蓉包 唔夠圓滿🙈.菠菜意大利瓜野菜炒意大利粉飯/粉我哋揀咗呢款 第一啖食到意大利粉滲出陣陣白酒香🤤而且鍾意佢嘅質地會比較煙韌 係Al dente質地 唔會煮得過腍~無額外嘅dressing食落會light d☺️.竹炭黑松露芝士牛肉漢堡 (配薯條)所以主菜就可以揀heavy d😂😂 薯條炸得夠脆身!而且調味啱啱好唔會太鹹~我自己同男朋友對個漢堡愛不釋手 中間舊patty好厚身咬落肉質無半點鬆散 緊密多汁 咬開真係超juicy!呢款係極度推介嘅👍.Movenpick雪糕好驚喜 口味唔係剩係得平時嘅朱古力士多啤梨同雲呢拿 仲有我最愛嘅意大利奶凍味☺️ 超正!唯一融雪唔夠食落會太冰感😩咬到碎冰😢
記得朋友話有一間叫EAT ME
裝修都幾特別😊
餐湯 - 南瓜湯
菠菜意大利瓜野菜炒意大利粉
竹炭黑松露芝士牛肉漢堡 (配薯條)
我自己同男朋友對個漢堡愛不釋手 中間舊patty好厚身
咬落肉質無半點鬆散 緊密多汁 咬開真係超juicy!
呢款係極度推介嘅👍
Movenpick雪糕
玫瑰沙冰 (+$20)
洛神紅莓荔枝梳打 (+$12)
飲品用咗肥嘟嘟嘅容器裝住超可愛💓 出邊好少見到有玫瑰沙冰所以即刻嗌左 飲落有玫瑰花香中有陣陣奶香 玫瑰味唔死甜!上面仲有啲乳酸爆珠 一齊飲味道層次好豐富!
而男朋友嗌嘅梳打酸酸地再加埋梳打 飲落好清甜啊😆