2004-08-09 10 views
咁多間鴻星,我相信只得呢間係星期日中午唔駛等位,12點半去到仲有好多”吉”。雖然位於工廠區,但坐得好舒服,冇灣仔、中環同尖沙咀地方咁迫,當然大家d點心都一樣啦。過了特價時段,冇叫到炒粉麵飯,因為如果係正價就好唔抵!只係叫了點心。一定叫我最鍾意的壽包,蓮蓉不太甜,中間的蛋王係流油的,係我食咁多間酒樓之中最好食的,而且唔貴8蚊一個,大大個,我細妹話好食過東海,可借只叫了三隻,佢仲同我爭食tim;奶皇流沙包,奶皇味好香,細細個唔算太”溜”;蛋煎糯米雞其他地方好少食到,煎得好香口,我一個人食了半份;o黎到鴻星當然要食石頭魚喇,不過我係食石頭魚餃,好清好食過佢的蝦餃;老豆鍾意佢的菜乾豬骨粥,話好夠味(我懷疑落了味精)好足料,同埋蘿白牛什,鍾意佢炆得入味又夠淋(我同佢講車品品仲正呀!);媽媽就鍾意豉油皇煎腸粉,佢話唔會好油喎!我姑姐就鍾意郊外油菜,話好靚好嫩又甜,姑丈不停食晒兩兜魚仔乾花生。每人都有鍾意食的野,所以食得好開心,6個人埋單到係三百幾蚊。