2020-04-13 559 views
元朗建業街新開左間餐廳,我老友識其中一個有份投資嘅人,send左俾我,所以我就去試下。嗱,最緊要係啲野好唔好食,唔掂照剷講定先,我叫左西冷牛扒配意粉,黑椒汁,餐湯係羅宋湯,飲凍檸茶$62疫症之下,政府對食肆有所限制,搭唔到枱,所以等左一陣先入到,可以理解黎左杯凍檸茶先,好貼心有埋杯墊。茶味淡左啲,啲檸檬可以,甜味尚可,合格羅宋湯,冇得揀。飲落甜酸味剛剛好,唔會話好稀,茄味夠,多雜菜,飲得過一上枱,好大碟,個碟好大擺得好靚仔,聞落都對板,唔會話擺到pat野咁,望落好有食慾塊蛋全熟,煎到個皮好脆,唔錯,我對熟蛋本來都冇咩好感,但呢個我ok 個意粉咬口偏硬,唔會好淋,個意粉應該炒過,出面茶記淥熟就上碟,但呢度會炒一炒香佢個牛扒呢就...西冷肉味濃嘅,有咬口,但唔係最頂級嗰啲,但呢六十幾蚊,諗一諗,絕對合格最後梗係食哂啦~總結就呢間餐廳可以一試,冇咩剷佢嘅地方,佢有漢堡嗰啲,下次我再去可以試埋

嗱,最緊要係啲野好唔好食,唔掂照剷

一上枱,好大碟,個碟好大
擺得好靚仔,聞落都對板,唔會話擺到pat野咁,望落好有食慾

最後梗係食哂啦~

2020-04-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$62 (Lunch)