2022-07-06 269 views
吉豚屋 吉列豬扒專門店 我所知3間分店,今日就嚟咗 #荃灣如心 食,味道整體普通,不過份量都幾大碗,最後結帳 $194/2人滑蛋吉列豬扒鰻魚丼,滑蛋有點老但份量多,吉列豬扒好食,鰻魚都幾好食醬汁不會過咸。飯十分濕(應不是因醬汁關係)不太好吃雞扒牛肉壽喜燒鍋定食,雞扒份量不少,牛肉完全沒有醬汁味道失望,幸好不太硬。底部先有燒汁,浸住洋蔥十分好味,飯日本珍珠米幾飽肚跟餐加$9配椰果荔枝茶和柑桔檸檬,都幾大杯,甜度偏多,不可少糖只可講多冰,不過多冰都是偏少,荔枝茶的椰果勁少今日打風球不用濕身去到如心廣場就來試,等咗15分鐘就入到去,射燈射住有點不太舒服扣分,幸好整體店舖都乾淨
吉豚屋