2019-01-31
近排愛上左食吉列牛,所以今晚友人又帶我未食過既餐廳試下!呢間餐廳係佐敦比較靜少少既巷仔,近柯士甸站,我係佐敦港鐵站出大概行左5-10分鐘就到了!餐廳不算很大,有少少工業風,燈光柔和!我地大概6點幾去到既時候唔算好多人,但差唔多走果陣餐廳都差不多滿座了!今次點了一個吉列牛餐,一個芝士豚肉餐!板燒吉列牛配金魚湯定食($166),這裡的吉列牛油脂比較平均,不用燒得太耐,肉質鬆軟而且juicy,配埋附有的醬汁一齊食更加惹味!牛肉的份量都唔算太少,足足可以食哂成大碗飯!這裡的飯比出面的大碗,唔怕食唔飽,而且仲有飯素係上面!櫻花金魚湯,賣相很美,有肥美的金魚又有櫻花,金魚其實係蝦餃,店員提醒了要襯熱食,唔係就會變硬了!個湯清清地,岩哂食完吉列牛飲!芝士吉列豚肉定食($116),這款是不用燒的,已經整好俾你。芝士跟豚肉是分開的,可自行喜歡加幾多醬都得!唔倒落去又可以自己點黎食!兩款定食都包括有溏心蛋,蛋黃還有少少流心,味道淡淡地,唔會好濃!總括黎講,餐廳不算很大,店員都很落意介紹食物!食物價錢唔算太貴,質量都不錯,可以再返黎食!
今次點了一個吉列牛餐,一個芝士豚肉餐!