2018-10-23
上年去過太子分店試完佢個吉烈牛之後,一直好想再去今日途經尖沙咀,見返佢就一於上嚟食返個吉烈牛依間比太子嗰間更加大,環境幾好,枱都闊落好多,坐得好舒服先嚟前菜沙律加左海哲,幾特別菜都幾新鮮,加埋芝麻醬,簡簡單單但不失美味鹽辛魷魚魷魚底下有青瓜,一個濃郁,一個清新,加埋一齊食又幾夾海鮮湯要整海鮮湯,落料真係唔可以慳,如果唔係就會好淡,無乜鮮味但依個好足料有蜆有蝦,飲落味道好鮮甜一品琥酌炒飯依個炒飯真係驚喜之作配料方面有鮑魚、帶子同魚子不過重點係個炒飯炒得好香,加左黑椒好入味無諗過係吉烈牛專門店,個炒飯都會咁出色主角吉烈牛排住隊等我食每塊既大細同厚度都好平均,一啖一塊啱啱好三款醬包括黃芥末、岩鹽同鹽燒汁每邊燒十秒就搞掂,食得脆脆地既外皮加埋軟腍既牛,真係好易就食上癮我個人鐘意輕輕點一點個鹽燒汁,有味得嚟又唔會蓋過個牛朋友話覺得黃芥末最夾,但我覺得黃芥末個味太濃比三款醬真係太好,可以迎合唔同人口味另外仲嗌左兩杯檸檬茶吉烈牛同上年食嗰陣一樣咁好味細細件一塊塊咁食真係會上癮
依間比太子嗰間更加大,環境幾好,枱都闊落好多,坐得好舒服
先嚟前菜
鹽辛魷魚
魷魚底下有青瓜,一個濃郁,一個清新,加埋一齊食又幾夾
海鮮湯
一品琥酌炒飯
主角吉烈牛
排住隊等我食每塊既大細同厚度都好平均,一啖一塊啱啱好
三款醬包括黃芥末、岩鹽同鹽燒汁
每邊燒十秒就搞掂,食得
另外仲嗌左兩杯檸檬茶
吉烈牛同上年食嗰陣一樣咁好味細細件一塊塊咁食真係會上癮