2020-08-24 610 views
🍱蒲燒鰻魚飯($58)🔻推薦指數:🌕🌕🌗🌑🌑甜度:鹹味🌑🌑🌑🌑🌑🔺午市原條鰻魚飯只係($58)又幾抵,如果(+$20)有埋溏心蛋同汽水🥤其實依個價有原條鰻魚都預計到唔會係好靚個種鰻魚,應該就係市面 超市可以買到個種,成個連木盤咁上枱,一泥到真係比較幼身嘅鰻魚,但抔落去係完全抔唔開🤯正常鰻魚肉應該係好鬆軟,輕易可以抔開,極其量係底層皮會韌少少,係要出盡奶力 兩個人協助 強行解剖先整得開,然後食落個肉質,係我從來都未食過😂好!爽!口,但又未至於韌,有d似隔離箱吉列牛燒完 半生熟個種韌性,我覺得唔難食,但成件事唔係食極鰻魚咁,事開佢下皮過厚,肉部分係薄如紙,頭尾部位由其嚴重添😅好似食緊d蘸左燒汁,但好爽韌嘅內臟咁🤣有埋木魚 紫菜碎 件事好和風~唔知係我唔好彩撞正條瘦肉鰻定點,質素一般😟反而吉列牛就幾好食。🥩黑松露吉列牛定食($148)🔻#兔_良心黃店推薦指數:🌕🌕🌕🌖🌑甜度:鹹味🌑🌑🌑🌑🌑🔺黑松露吉列邊嘅牛,睇見都吸引!不過比較之前2間食過吉列牛都迷你同薄片🙈石鍋上放左一舊魚腩🤔脂肪咁嘅肉,代替油,又幾得意🤣🥢煎過之後皮酥脆內帶點嚼勁嘅鬆化😚附上嘅醬汁比較濃稠,不用蘸上也夠味😋黑松露食第一塊
🍱蒲燒鰻魚飯($58)
🔻
推薦指數:🌕🌕🌗🌑🌑
甜度:鹹味🌑🌑🌑🌑🌑
🔺

🥩黑松露吉列牛定食($148)
🔻#兔_良心黃店
推薦指數:🌕🌕🌕🌖🌑
甜度:鹹味🌑🌑🌑🌑🌑
🔺
黑松露吉列邊嘅牛,睇見都吸引!不過比較之前2間食過吉列牛都迷你同薄片🙈石鍋上放左一舊魚腩🤔脂肪咁嘅肉,代替油,又幾得意🤣🥢煎過之後皮酥脆內帶點嚼勁嘅鬆化😚附上嘅醬汁比較濃稠,不用蘸上也夠味😋黑松露食第一塊是比較明顯,越食越淡😂