2023-04-17 793 views
Ruby今日係九龍灣Ikea附近工作,一行六個人要Lunch搵到地方食嘢確實有難度,經過Ruby Tuesday見到有set lunch,價錢都OK丫,加上實在太耐無食過依間,就入去試下。叫咗兩個午餐,一人一個餐仲可以叫啲小食share,非常好。我淨係講自己個份啦,首先有個蘑菇湯配一塊鬆餅,真心幾好食,但依款係美式鬆餅,唔似平時食開嘅英式鬆餅,咸咸地配湯幾襯。然後主菜來了,香煎鯛魚配忌廉菠菜汁,分量略為細咗少少,條魚還好一般般,都收貨既,個汁我覺得幾好,唔會有陣生粉味,口感亦唔會太水又唔會令你食唔到魚味。不過淨係依份鯛魚男士真心唔夠食,還好仲有叫咗啲薯條雞翼小食,飲埋杯熱啡,剛剛好夠飽了。整體環境都叫坐得舒舒服服,我哋六個人坐大卡位傾計都幾舒服,食物質素都對得住個價錢,整體OK
Ruby

叫咗兩個午餐,一人一個餐仲可以叫啲小食share,非常好。