2024-11-02
我朋友返咗香港玩,今日我決定約佢哋一起來到呢間review一直好好嘅尖沙咀———里木食晚餐🤭🤭 餐廳內面是一片柔和嘅燈光同好優雅嘅環境,真係高貴而不失溫馨嘅氛圍😍我哋嗌咗$1980嘅夏の海膽奢華體驗 😛👉🏻 北海道牡蠣 + 一罐魚子醬牡蠣又被稱為——海の玄米🤣因為咬下去時充滿著鮮味,俾我哋有一種好似係北海道海岸食海鮮嘅感覺!+上好味嘅魚子醬,在口中一粒接一粒爆開YUMMMMM!!👉🏻 北海道牡丹蝦配上海膽牡丹蝦配上海膽完美結合,有一種甘甜的味道,真係好好味。🤭👉🏻 殼付原隻海膽海膽嘅鮮甜內面有啲啲微鹹鹹嘅味,哇!真係正!👍🏻👉🏻 海膽配煮鮑魚壽司海膽同鮑魚真係好彈牙,好Q。👉🏻 愛知縣白象拔蚌 & 北海道粒貝配沖繩水雲象拔蚌鮮甜多汁👍🏻 北海道粒貝則帶有一啲啲嘅柚子清香,而沖繩嘅水雲+合土佐酢帶來了好唔同嘅口感🤭👉🏻 和牛海膽熱狗使用咗A4級嘅和牛,薄切加壽司飯用左備長炭輕燒之後,和牛的油脂流入飯配上鮮美的海膽,味道都更加昇華!🤩👉🏻 魚湯魚湯好鮮甜!完美嘅俾呢個奢華晚餐體驗畫上了句號。食咗晚餐,大家都好滿意!每一道料理都可以俾我哋品嚐到師傅們對食材嘅熱愛。
👉🏻 北海道牡蠣 + 一罐魚子醬
👉🏻 北海道牡丹蝦配上海膽
牡丹蝦配上海膽完美結合,有一種甘甜的味道,真係好好味。🤭
👉🏻 殼付原隻海膽
海膽嘅鮮甜內面有啲啲微鹹鹹嘅味,哇!真係正!👍🏻
👉🏻 海膽配煮鮑魚壽司
海膽同鮑魚真係好彈牙,好Q。
👉🏻 愛知縣白象拔蚌 & 北海道粒貝配沖繩水雲
👉🏻 和牛海膽熱狗
使用咗A4級嘅和牛,薄切加壽司飯
👉🏻 魚湯
魚湯好鮮甜!完美嘅俾呢個奢華晚餐體驗畫上了句號。