宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
2024-09-25 210 views
放工後,我好兄弟約我出嚟食日本餐。佢話佢唔耐前朋友介紹呢間日本餐廳好唔錯,想拉我一齊去試下。呢間店嘅裝修好唔錯,一入嚟就知係食日本餐嘅地方。入面仲排咗一排排嘅酒水。阿林好鍾意食牛肉,一嚟就直接點咗佢哋嘅和牛。佢哋嘅和牛入口即溶,味道好濃郁,阿林越食越上癮。最後食唔夠,後尾仲點咗牛脷。雖然我唔太敢食牛脷,但係睇到阿林一下就解決咗一盤牛脷,敢食牛脷嘅應該會好鍾意。後尾仲上咗雞肝同花生豆腐。軟嫩嘅雞肝好受我哋歡迎,味道好鮮美。花生豆腐非常軟嫩細膩,真係好好食。佢哋嘅炸苦瓜片好好食,連我唔太鍾意苦瓜嘅都可以食,酥脆嘅感覺好唔錯。雞肉串都好唔錯,上面仲有梅子醬,一齊食,味道好獨特又美味。阿林嗰陣點咗苦瓜茶,而我驚太苦點咗【Suntory Kaku High Ball】。阿林話佢嘅苦瓜茶微甘唔苦,好清涼。我嗰杯就口感清新,好爽口嘅飲品。我哋都食到好開心,仲會再嚟。諗住下次帶屋企人一齊嚟食。

我哋都食到好開心,仲會再嚟。諗住下次帶屋企人一齊嚟食。