2016-07-22
禁岩同個fd都放假就約左食飯想食上海野所以簡左依間我地無book枱 所以諗住早d到5:45分到左門口 已經有d 姨姨坐係度等😱一到6pm就安排我地入坐我地兩人都有卡位 望馬路都唔錯😆👍🏼可能太早野食都算快到 等左7-10分鐘依兩個凍盤 麻醬腐皮卷 同雞絲粉皮(粉皮食左大半先記得影🙈)我覺得腐皮卷口感一般 都係鍾意熱既腐皮卷多d 😅雞絲粉皮就絕對岩曬鍾意麻醬同粉皮既朋友麻醬夠香濃 配芝麻同雞絲 正👍🏼👍🏼到左最出名既小籠包真係比上海既小籠包更合我口味入面肉夠香又多湯汁 皮夠薄 (皮薄對我黎講都好重要)真係值得食👍🏼👍🏼紅油抄手鍾意有花生粒係面係辣左d,唔食得辣唔建議叫除左辣同花生味 唔係太食到其他味😅😅瑤柱蛋白炒飯感覺太乾身 食多兩啖要飲啖茶但味道可以, 算係依度清d 既野食選擇之一😆依個豬扒擔擔麵擔擔麵唔係太辣 麻醬味都出再加豬扒唔會太乾個麵又唔會太軟身係唔錯既選擇😋依個上海粗炒就太碎 好難夾同埋太咸 唔岩就禁食(可能上海野係濃味d ,但我個人覺得咸度太高要送白飯食)😂😂七點半左右開始人多 之後我地食完吹左陣水九點三左右佢地就要求我地埋單走(果下唔鍾意,但都明白佢地要做生意)整體黎講野
想食上海野所以簡左依間
雞絲粉皮就絕對岩曬鍾意麻醬同粉皮既朋友
麻醬夠香濃 配芝麻同雞絲 正👍🏼👍🏼 到左最出名既小籠包
真係比上海既小籠包更合我口味
入面肉夠香又多湯汁 皮夠薄
(皮薄對我黎講都好重要)
真係值得食👍🏼👍🏼 紅油抄手
鍾意有花生粒係面
係辣左d,唔食得辣唔建議叫
除左辣同花生味 唔係太食到其他味😅😅 瑤柱蛋白炒飯
感覺太乾身 食多兩啖要飲啖茶
但味道可以, 算係依度清d 既野食選擇之一😆 依個豬扒擔擔麵
擔擔麵唔係太辣 麻醬味都出
再加豬扒唔會太乾
個麵又唔會太軟身
係唔錯既選擇😋 依個上海粗炒就太碎 好難夾
同埋太咸 唔岩就禁食
(可能上海野係濃味d ,但我個人覺得咸度太高要送白飯食)😂😂 七點半左右開始人多
之後我地食完吹左陣水
九點三左右佢地就要求我地埋單走
(果下唔鍾意,但都明白佢地要做生意)
整體黎講野食質素係唔錯
價錢都合理