2021-08-11
作為拉麵🍜控,我嘅目標係要食勻全港九新界嘅拉麵🤤喺銅鑼灣附近收工,近近地就試咗呢間,鋪面唔算大,得十零個座位,動漫發燒友一定會好鍾意,餐廳主要由紫色同橙色為主調,入面貼滿動漫海報同大大小小嘅figure😍濃厚蟹🦀蝦🦐豚骨拉麵($88)因為有喺荃灣分店食到飽到上心口嘅經驗🤣加上佢寫到明麵量係正常嘅1.5倍,所以叫咗偏小麵量~一送上嚟見到橙黃色嘅湯即刻胃口大增😆試啖湯,蟹味好濃,但唔會好咸,推薦!雖然點餐紙無得揀麵嘅硬度(我通常會揀偏硬),但食落啱啱好,粗麵幾爽身,掛湯,唔會好淋👍🏻最驚喜嘅係佢嘅叉燒,低溫慢煮,好嫩滑,有入口即溶嘅感覺☺️半熟蛋都好食,蛋🥚味香濃食到一半先睇到可以轉配菜,真係好貼心💕,我本身麻麻地食荀,早知就轉多半隻蛋或者叉燒啦😐魚介豚骨拉麵 ($78)+增量叉燒($25)魚介味好濃,豚骨嘅比例相對無荃灣分店咁多,無咁稠,食到魚🐟嘅鮮甜,感覺無咁易膩佢嘅叉燒真係好食,好彩有叫到增量,夠晒滿足🥰偏小嘅麵量已經食到飽晒😋環境﹕7/10抵食﹕8/10味道﹕8.5/10
濃厚蟹🦀蝦🦐豚骨拉麵($88)
最驚喜嘅係佢嘅叉燒,低溫慢煮,好嫩滑,有入口即溶嘅感覺☺️
半熟蛋都好食,蛋🥚味香濃
魚介豚骨拉麵 ($78)+增量叉燒($25)
佢嘅叉燒真係好食,好彩有叫到增量,夠晒滿足🥰
偏小嘅麵量已經食到飽晒😋
環境﹕7/10