2020-04-02
唔係因為阿媽,都未必會去食美心翠園。因為疫情關係,好多餐廳都無開。3月中平日都算多客,我哋訂咗位,幾乎坐滿。我哋一家4位,叫咗1個小食,4個餸,再加白飯。食物味道不過不失,買位一點特色都無。但是上湯煎粉粿算是比較少見。$288晚市孖寶,條魚都幾細條,乳鴿OK。糯米豬 我們4個人叫了1/4隻,來到有6份(o舊)。$190的6舊糯米飯上面加6塊燒豬皮,係一d 肉都無既豬皮。好dry,即係$32一買一舊糯米飯加一塊豬皮......我其實之前都食過呢個菜,但係之前係乳豬皮連少少肉,可見今次真係唔同咗。我問一個waitress,佢叫我下次可以落單時寫個remarks 要啲肉。呢個勁好笑!原來有秘技!跟住個經理嚟咗睇下咩事,我哋如實同佢講我哋今次因爲呢味餸所以好失望。明明係招牌菜,而家變咗水魚菜。個經理力挽狂瀾,話廚房轉咗做法,但係佢哋兩個人講嘅嘢自相矛盾。佢offer 送我哋一人一個糖水,共4個,我哋緊係要!但食食吓,個女經理再過嚟贈我哋一句:「睇嚟你哋都好耐無嚟食喇?」嘩!!!!!!!!!美心服務果然一 流!
3月中平日都算多客,我哋訂咗位,幾乎坐滿。
我哋一家4位,叫咗1個小食,4個餸,再加白飯。
食物味道不過不失,買位一點特色都無。
但是上湯煎粉粿算是比較少見。
$288晚市孖寶,條魚都幾細條,乳鴿OK。
糯米豬 我們4個人叫了1/4隻,來到有6份(o舊)。
好dry,即係$32一買一舊糯米飯加一塊豬皮......
明明係招牌菜,而家變咗水魚菜。
佢offer 送我哋一人一個糖水,共4個,我哋緊係要!
嘩!!!!!!!!!美心服務果然一 流!