2021-08-18
女朋友講咗好耐好想試吓呢間米芝蓮三星,提早成個月預訂,跟進訂位比較一般,電郵問佢哋攞Menu睇吓,直頭覆都唔覆。食飯前一日打電話強調提醒留枱只係留15分鐘,感覺已經一般。今次揀咗晚餐Menu 埋單5500 兩位成晚最好食呢個 魚子醬生牛肉個蝦老實講係琳琳地,唔知係肉質係咁定點,我覺得麻麻地新鮮。 果個好似cake 既佢話係用蟶子整,原來切到米咁細粒 😂呢個湯真係嚇死,我第一啖飲落去,鹹到想嘔番出嚟,跟住同佢waitress講 佢都好禮貌答我,不過好有技巧咁講係咪唔岩你口味,但常人都應該飲唔落☹️☹️☹️Waitress 唔知係咪覺得我地唔食得鹹,跟住話換過湯俾我地,有清新既味道,飲落係金寶既粟米湯😆😆呢個m9 plus 牛肉要加4百幾蚊,好彩加左,因為係比較好食同有牛香味。呢個羊就好一般,上到枱中間仲有少少凍,可能影左兩張相就凍左,唯有凍食。呢個芝士盤應該係signature ,不過成餐飯樣樣都好鹹,水都飲左兩枝。😅順帶一提 個景係咩都睇唔到,雖然出邊係冇落雨,但係全部水蒸氣喺晒玻璃度,望住塊玻璃矇查查咁樣食咗餐晚飯。影相要留意在窗邊唔係最好,因為暗到張張相都矇。如果book左位去食 要三思
今次揀咗晚餐Menu 埋單5500 兩位
成晚最好食呢個 魚子醬生牛肉