光顧呢間餐廳已經4次,第一次光顧係上年9月10,同10月20。最不滿意係最後2次。 分別係10/5 及25/5。 第一次去呢間係透過朋友介紹。因為頭2次服務同食物都好有水準,直到第三次同第四次發現類似不滿意既服務,不得不黎評論下。 係10/5, 使用匯豐信用卡優惠。 一入座,落order,送食物,都不斷轉不同waiters。。最奇怪係當晚完全不是滿場,只有3台客人。 最最令我不暪係在進食其中一道Maine lobster既dish,食食下發現好都幾大幾龍蝦殻係入面。之後同一個好瘦又高有少少寒背既waiter講番,距淨係回答ok,會同廚師講,完全一句道歉都無。十分不滿距既態度同服務。如果5係我食得慢,大有可能卡係喉嚨或者整傷牙齒都5出奇。另一方面,同頭兩次光顧相比,當黎頭盤果時,waiter都會比提示同建議邊一樣食先。 而第三次黎,果個waiter放低食物,講完個食物名就離開,講句enjoy ur meal 都懶得講。 態度十分差。第四次黎係早已經係book第三次時book左。係17/5 下午大約2點左右將原本26/5改為25/5。 當25/5 晚到場,發現餐廳職員完全無寫低我改左25號

當25/5 晚到場,發現餐廳職員完全無寫低我改左25號。本人非常質疑餐廳既職員既工作態度。下午2點左右已經係過左午膳時間,點解會漏改時間。

之後果晚職員都有繼續帶我地入座,入到去完全唔係full。 serve 我地既係一個金黃色頭髮既法國女人。中途又好不辛地又係果個又高又瘦serve我地。超唔滿意係距伶食物出黎,放低,伶開碟既cover走左去,初初以為距只係放低個cover會再番黎。果時都覺得好奇怪,未試過去米芝蓮1-3星有咁既行為。等左一陣,完全5見距再番黎。見到距走左去第二張臺,先知道距唔會再番黎。當時當然不滿。金髮女waiter經過,同距講番,之後距同我地道歉。話會同個男waiter 講番。到下一道菜,又係果個男waiter 伶過黎。經過前一道菜經驗,距有解釋道菜內容同有道歉。不過距勁快講句對5住,就即刻走左。完全覺得距5係真心覺得有錯。

到最後甜品,明明book位果時講左係我老公生日。上甜品果時完全無生日快樂既字眼。之後即刻同果個女waiter講,距當時好難為情亦有道歉。之後再後補番個甜品同加左生日快樂。

總括第三次同第四次,不得不讚果個女waiter. 雖然5係距錯,但每次都會即刻道歉同做一d補救方法。 另一方面,不得不批評果個男(法國)waiter. 完全唔professional,工作態度無熱誠同差。唔知係因為距經驗不足,定係根本唔鍾意做緊既工作而唔上心。
廚師方面,希望距可以檢討下,下次煮野食要加倍留意,特別係檢查清楚有無切徹底清除龍蝦殼。

希望果位男waiter 會注意下自己工作態度,改善下對工作既熱誠

而食物方面,還可以。

經過呢兩次既差體驗,以後都唔會再去。亦會同朋友講。

2018-05-25
Celebration