#foodiezo食在灣仔 #foodiezo港島篇如果一聽到間餐廳有花膠雞食一定會毫不猶豫衝入去😍 呢個組合真係無得輸,點整都咁好食!!!今次聽同事講去咗灣仔一間幾出名嘅花膠雞專門店食😎 灣仔地段非常矜貴,所以店鋪嘅位置都物盡其用🤣 我哋6點去有卡位坐,比較寬敞☺️ 又唔限時可以慢慢食😎—————————————————————🌟期間限定 - 羊肚菌蟲草花花膠雞米線 (轉雞髀 +$10) $92可以揀跟爐上,熱住食更滋味🤪 湯底清甜又滑身,加上羊肚菌帶出鮮味,蟲草花令個湯更加甜🤓 另外加咗錢轉雞髀真係唔同啲,係新鮮雞,好滑、肉質細嫩😚 花膠處理得好好,膠質好重🤓 推介大家試!-🐔藥膳黃酒花膠雞米粉 $68湯底藥材味濃,好補身😆 唔係苦澀味🫡 雞件就雞翼雞胸為主,雞胸都唔榎~米粉更索湯!建議大家揀米粉食🤣 食完個身即刻暖曬,冬天食會更適合🤣
#foodiezo食在灣仔 #foodiezo港島篇

—————————————————————