2018-08-16 1150 views
好耐之前已經同朋友黎食過心燒食堂, 覺得好正。最近又再約朋友去食。心燒食堂一直在FB很活躍, 從來追上時事的步伐, 借住諷刺時弊、抽水做優惠的風格, 深獲一眾年輕人的好評。而心燒食堂的服務態度亦係一流, 以前係, 而家一樣都係。佢的職員會樂意講解每道菜你知, 話你知點煮、點食。雖然心燒間鋪唔大, 座位唔算闊落, 但佢食物的質素同服務態度已足以彌補。始終香港寸金尺土, 邊個唔想有幾千尺的鋪位呀!一帶一露: 呢個係心燒的代表作, 當年為諷刺689的「一帶一路」而創, 仲記得當年抽水特價好似係賣$68.9。佢既味道唔洗多講, 一個字「讚」啦! 帶子同海膽的質素上乘, 只有新鮮!海膽豆腐沙律: 太喜歡海膽。而心燒的海膽, 真係夠新鮮, 永遠係一梳一梳咁。唔會好似有D日本餐廳咁, 送上黎的海膽已經呈「雪糕狀態」。因為雪糕狀態的海膽係已經擺左一段時間, 證明唔新鮮, 同埋可能已經變壞緊。講返呢個沙律, 好fresh, 芝麻醬亦調得幾好, 唔會太過「杰」身。串燒牛脷: 牛脷最怕佢韌。但呢度既牛脷, 係可以以用「爽口」黎形容。而家條脷都幾大份。加上幾滴青檸汁, 就完全無哂膩的感覺~手工朱古力啤: 手工
好耐之前已經同朋友黎食過心燒食堂, 覺得好正。
最近又再約朋友去食。

而心燒食堂的服務態度亦係一流, 以前係, 而家一樣都係。
佢的職員會樂意講解每道菜你知, 話你知點煮、點食。
始終香港寸金尺土, 邊個唔想有幾千尺的鋪位呀!

手工朱古力啤: 手工啤飲得多, 但朱古力味的啤酒真係第一次飲啦。但原來飲落又幾得意架wor, 又唔會甜, 但又有淡淡的朱古力味道。值得一試~

至於其他的菜式, 亦唔錯。例如炸芝士火腿, 不過對於芝士控黎講, 芝士味就好似唔夠強啦。
2018-08-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 一帶一露