2024-09-03
名不虛傳的Thai-In火焰燒春雞。氣氛熱鬧的泰菜,7點食到9點幾,keep 住見到人哋慶祝生日,order咗芒果糯米飯蛋糕,我都勁想試,可惜我同朋友兩個人試唔到太多嘢。終於食到一直都好想試嘅Thai-In火焰燒春雞,確實係我鍾意既野,雞肉好嫩滑Juice,然後配上甜甜地嘅外皮同埋好香嘅玫瑰酒味,食唔停,餐牌上寫住要等需時30-40分鐘,可能一路掛住傾偈,又唔係覺得等咗好耐。另外,我都好鍾意食佢個串燒(翟道翟豬肉串配糯米飯(6pc))同埋蒜蓉炒通菜。串燒豬熱度甜甜地,加上肉質嫩滑唔會乾真身,再配埋自家製嘅醬汁一齊食,就非常惹味。個通菜都炒得好有鑊氣,蒜蓉味加上甜甜地嘅汁一齊炒,食到好開胃。食泰國菜,當然就唔少得椰青同埋泰式奶茶,今晚個椰青超亂超好飲,我連入邊啲肉都刮清晒嚟食,正啊!然後仲俾我哋發現佢有晚市堂食優惠,價錢仲好吸引。
然後仲俾我哋發現佢有晚市堂食優惠,價錢仲好吸引。