2018-09-06
今日男朋友放假,所以好早就book咗呢間餐廳食飯,知道佢有一款Pizza係拎獎嘅,所以特登黎食下。嚟到梗係第一時間叫得獎嘅Pizza食啦,係有六吋既黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心Pizza,配埋自家製提子果醋架,一上枱就已經切好晒啦,其實個侍應行緊過嚟嘅時候我就已經聞到好重黑松露嘅味,聞到就已經流晒口水,Pizza內外都係芝士,入面就有一層就係黑松露醬,第一舊就原味食咗先,第二舊就可以夾啲菜係入面再點啲果醋嚟食,口感一啲都唔流,食到停唔到口丫~小食就叫咗香煎法國鵝肝蘋果沙律,呢個小食都有水準,鵝肝亦都好大份,配埋旁邊嘅蘋果粒一齊食,都幾有酒店級水準之後叫咗香煎老虎蝦併日式帆立貝伴龍蝦汁天使麵,老虎蝦好爽口,天使麵嘅份量亦都多食到最後當然唔少得有甜品啦,我就叫我最鍾意食嘅金船長梳乎里,其實都幾大份,我就揀咗朱古力味,兩個人食一定夠