2024-11-05 0 views
唔係朋友介紹都唔知道灣仔星街附近有間超高質嘅日本餐廳,雖然係小店,不過聽聞原來有好多名人幫襯,難得老公今日嚟接我放工,一於去試吓撐枱腳。廚師發辦嘅二人餐, $1000有找,價錢都算合理。頭盤小食有蟹籽沙律,豆腐沙律,同埋日本生蠔,生蠔一啖一口,非常香滑。另外,吞拿魚蓉原來配埋脆片一齊食,又增加咗唔同嘅口感,作為前菜送酒一流。壽司八嚿,廚師發辦廚師決定邊樣最新鮮就俾我哋食,我覺得當日最精彩應該係夠拖羅,仲有海膽三文魚子杯,食完真係有幸福嘅感覺,刺身全部好新鮮好肥美。天婦羅亦都有別其他普通餐廳,本身唔係好食青椒嘅我,竟然係青椒入邊放入明太子,食入口唔會好苦,但有明太子小小辣味,非常好食。鰻魚蒸蛋,真係第一次試,鰻魚好肥美,蒸蛋好滑,最後食埋雞三味,有雞肉丸,雞塊,同埋有雞翼,估唔到非常飽,最後食埋個甜品,呢餐真係好滿足,埋單每人幾百蚊其實真係好抵,有機會要帶媽媽嚟再食。