2009-01-05
琴日我地一大班廿個同學去個度攪生日party, 聽朋友講幾好, 又話老板娘點點點, 但事實係兩回事, 我個朋友話唔會收加一, 又話食物可以任食, 任條毛啊!!! 今日見到個朋友俾呢條link我睇睇, 剛剛第一次係openrice睇到間野詳情係點, 先知得個3.4分, 見到好多人係度留言讚(老板娘好好人, 唔洗收加一, 又話送蛋糕, ) , 我覺得以上既言係做妹既, 實情如下:我朋友話....係電話度已經同老板娘傾好架喇, (老板娘話唔收加一, 又話可以提供好多扒類, 飲品可以任叫, 除酒精類)事實上食物又少,我地20個人, 埋單$2200 有咩食呢( 豬扒約兩磅半), (雞扒約兩磅半), (鴨胸約20多塊), (芝士腸炸薯條咖哩角共約四磅), (芬達忌念可樂各兩支1.5公升),我地飲哂喇, 佢話用哂汽水@..@簡直大話 (意粉約五六磅), (再加埋兩磅幾既菜)跟著..........無喇@@( 以上既磅數我懷疑自己可能俾多左) ( 味道方面跟本同出面我係街度食既差唔多, 無咩分別 , 可能篤串魚蛋仲好味) 每人另有一杯野飲(號稱咩都可以飲, 但只有........凍檸茶,
事實上食物又少,我地20個人, 埋單$2200 有咩食呢
每人另有一杯野飲(號稱咩都可以飲, 但只有........凍檸茶, 熱檸茶, 凍檸水, 熱檸水, 凍啡, 熱啡, 凍水熱水, 真係@@@@@@@好多飲品), 我地人多, 個waiter直頭叫我地自己寫飲品, 真想@@@
我地玩遊戲時, 想拎多幾包介辣黎玩, 都唔得, 又話( d介辣用黎食壽司用@@)
到埋尾喇: 老板娘話收加一, 我朋友O了嘴理論一回, 個老板娘既理由.....(我地玩得好開心), 呢個老女人都傻既, 我地廿個人唔通哭嗎, 廿個人當然熱鬧開心啦!!佢都真係@@@@
總評: 環境幾靚, 一流唔敢包, 有個服務員態度幾好, 其他就@..@不願置評, 因為各花入各眼, 老板娘好人嗎? 唔敢包, 人夾人緣, 我地咁多人俾咁多錢俾咁少食物, 要乜無乜, 野飲又少, 又渴到死, 我地人咁多, 都唔會送d野俾我地食俾我地飲, 我以後永遠唔會再黎呢間野攪party同食野
(又唔飽又口渴), (最火係10點度見到個度d員工拎哂d cake出黎食, 賣剩既, 見我咁多人都唔會話請我地食, 見住好多cake, 唔識做生意, 個個木口木面, d野食又唔係真係特別好味, 飲品更唔洗講)
我雖然好少去樓上cafe, 但都叫做去過廿幾間, 未試過有間咁樣架!!!!!!不過我自己都做錯左一樣野,就係去之前無係openrice睇下呢間野係點樣.... 如果我下次去之前睇左呢度既留言, 我一定唔會黎呢度
有d懷疑對上個d留言係佢地自己員工做妹留既( 名不副實, 名不副實, 名不副實, 名不副實)