2010-08-29 9 views
睇到啲食評講到咁好,今日走去試,唔係唔好食,只係根本唔值咁嘅價,我就依住食評去叫,嗌咗以下嘅餸:煎封豆腐:幾好食,但釀嘅蝦肉好少,幾乎食唔出,差不多成百蚊嚟講係非常之咁唔值。椒鹽蝦:最好食係呢味,18蚊兩,嗌咗十兩。即係成180蚊。乳鴿:非常非常之咁普通,完全食唔出有乜特別。要成接近一百蚊一隻同搶冇分別。耦餅:蓮耦冇刨絲,而係一粒粒,唔好話係特別做法,呢啲係慳工夫嘅表現,只係中價酒樓嘅水平。一啲都唔惹味,屋企整仲要好過佢。由於冇菜食,自己點咗個平時食開嘅薑汁炒芥蘭,炒得唔好食,最簡單嘅菜就可以睇出呢間野嘅水平,結果現晒形。啲位坐得好迫。侍應喺我背後打爛野一地都係,啲碎片差啲整到我。埋單要$730,但我覺得只值$350,行遠少少近油站嗰間酒樓仲要好食過佢。啲裝修係好古雅,但勸大家唔好受「老字號」所騙,裝修可以將時間留住,但食物水準可以隨著時代而不斷退化。空有老字號之名而無老字號之實。

椒鹽蝦:最好食係呢味,18蚊兩,嗌咗十兩。即係成180蚊。

啲位坐得好迫。

侍應喺我背後打爛野一地都係,啲碎片差啲整到我。

2010-08-29