2009-08-17 131 views
星期五lunch time, 比較清閒時, 又是到灣仔找野食既時候. 本來在大道東找的, 轉入那些橫街仔後, 就不如返電車路找, 唔想越行越遠. 名字叫超級, 即時想起以前一個外國親戚, 有乜是話正都要說 "超級" 其實是英文口語 "super". 既然呢間野講到咁超級, 就試一試你係咪真係超級.牆上菜牌, 同手中菜牌一樣款式多多. 我們就點下是日lunch, 一個同了瑞士汁去炒既干炒牛河, 同一個份量不小既黑椒牛柳. 說起, 干炒牛河, 用了瑞士汁, 食落其實跟普通既牛河冇分別. 不過感覺上冇乜油, 而且雖然是夠鑊氣, 牛肉爆得香. 另外黑椒牛柳, 試了一個, 黑椒味沒有落得太重已經是很好. (以我口味來說), 而且牛柳夠淋. 茶記質素來說. 已經很好.地點不易找, 譚臣道這一邊的確鮮為人知.

地點不易找, 譚臣道這一邊的確鮮為人知.
瑞士汁干炒牛河
黑椒牛柳
$34 (Lunch)