2011-09-01 6 views
菜式 以在下愚見並不能稱為法國菜最多係 Fusion菜, 但食物質素用料以致烹煮都未及水平只不過比快餐店好少許價錢跟 element 的 食肆有得比, 貴得很不值. 枉廢本人驅車去試食昨天跟友人(4位) 點的晚餐 :湯有2 款 : 1 ) 大蒜薯蓉湯 ---- 冇大蒜及薯蓉味, 只有粗粒麵粉及過多的 cream 味 2 ) 洋蔥湯 ----- 可能成本較貴, 個清湯底不是雞湯, 係味精水鵝肝鴨胸沙律 : 鵝肝鴨胸 --- 係來自涷肉店, 中國製造 $10 一大條, 鵝肝鴨胸冇味; 菜沙律 - 只有普通生菜 蕃茄1 粒切開, 冇 dressing, 要問佢要橄欖油及醋主菜 我們揀了3 款 : 1) 雜菌意大利飯做得不錯 2) 魚柳新鮮, 但煎得有點焦及過火, 顯得冇乜肉汁 3) 西泠 牛扒 3 成熟, 不差, 佢地應該用澳牛, 涷肉有售切好, 零售價20蚊一片 以上主菜的配菜及

菜式 以在下愚見並不能稱為法國菜
最多係 Fusion菜, 但食物質素用料以致烹煮都未及水平
只不過比快餐店好少許

昨天跟友人(4位) 點的晚餐 :

主菜 我們揀了3 款 : 1) 雜菌意大利飯做得不錯
2) 魚柳新鮮, 但煎得有點焦及過火, 顯得冇乜肉汁
以上主菜的配菜及 配汁很差......

理單加一: HK$1050.00;
如果真係法國菜就很抵, 可惜唔係! 以後不會再去!
收這樣的價錢,卻送上這樣的食材及烹煮技巧,我覺得有點兒那過
食過這一餐心情整晚都不好, 決定要寫這篇食評 !!!!!!

建議 : 經理及廚師去中環或銅鑼灣試下外面的菜, 再煮, 不要丟了法國菜的名

1 Sep 2011

$200 (Dinner)