2023-05-07 4450 views
朋友喺加拿大返嚟香港指定要食大排檔仲要有冷氣,於是另一朋友推薦金妹記,咁當然有人介嘅話唔使自己諗就無所謂啦!因為星期六嘅關係無得訂位要Walk in,咁唯有唔使返工嘅人先去等位,19:00去到竟然話20:30要交枱,我問個職員,我哋9個人,如果未食哂D嘢咁點算?企門口個職員一味重覆話總之第一輪要20:30交枱,咁即係無答過我問題,當吓其實都唔想入去!然後叫咗一堆嘢食包括:炸大腸、九層塔炒牛肉、避風塘粟米、避風塘茄子、炸豆腐、椒絲腐乳炒通菜、炸豬手、炒蜆、(唔記得影相嘅有椒絲腐乳炒唐生菜、蒸蟶子皇同大肚婆炒飯)食大排檔最緊要嘅係鑊氣,呢度所有菜式都係無!無!無!炸大腸唔脆九層塔炒牛肉得5塊完整,其他係好似指甲咁,大約5-6粒避風塘粟米&茄子嘅蒜粒係硬嘅!即係唔新鮮!最重要係無避風塘嘅風味!炸豬手嘅皮硬過我條命炒蜆明顯係飛水後再炒而唔係生炒炸豆腐入面係凍成晚最正常係兩碟菜、蒸蟶子同大肚婆炒飯夜晚走嘅時候搭的士,司機話咁啱落車嘅人都係去金妹記食飯,佢復述返話係曾志偉喺小紅書推薦,難怪sell啤酒個女仔&前前後後嘅人都係講國語。不了!請都唔會再去!

然後叫咗一堆嘢食包括:

食大排檔最緊要嘅係鑊氣,呢度所有菜式都係無!無!無!
炸大腸唔脆

九層塔炒牛肉得5塊完整,其他係好似指甲咁,大約5-6粒

炸豬手嘅皮硬過我條命

炒蜆明顯係飛水後再炒而唔係生炒

炸豆腐入面係凍

成晚最正常係兩碟菜、蒸蟶子同大肚婆炒飯

不了!請都唔會再去!
2023-05-06