一間經營咗一百五十年既餐廳,經歷無數風雨,香港絕無僅有,今次係第一次去,真係要㗳真啲。七點後唔可以訂位,唯有walk-in,真好彩,去到即有位。裝修比較懷舊,全場充滿橙黃色既氣氛,時光倒流一樣,集體回憶就係呢種。食物其實都好味,瑞士雞翼、瑞士牛河、芝士焗西蘭花等等,水準未算一流,但係你食完都會好滿足。主要想講既係佢個梳芙厘,人頭咁大個,好攪笑,都幾好食,一班朋友聚舊的話,太平館的確係好選擇。p.s. 個waiter話個梳芙厘要等32分鐘即叫即整,我立即計時,結果係42分鐘先有得食,之後我仲見到幾個waiter圍埋研究點解要42分鐘先出爐,呢種賽後檢討既態勢,真係值得新一代或新食肆學習。

頭咁大既梳芙厘
150年歷史
懷舊一番吧
2011-10-06
$270 (Dinner)
頭咁大既梳芙厘
150年歷史