難得同朋友一齊早收工,就一齊去揾食,講開之前食過一間好好食嘅餐廳賣生煎包,朋友話有興趣,咁就向"劉興記生煎包專門店" 出發😍⭐招牌生煎包個皮煎得好香,熱辣辣,仲有大量湯汁鎖左喺生煎包入面,朋友形容話係飲緊湯咁,又形容得幾貼切喎,真係一食,再食,都仲咁好食😋⭐蟹黃生煎包蟹黃食落冇咁多汁,不過就好鮮味,用皮薄餡靚黎形容佢真係冇錯,仲好足料添😋⭐(凍)低糖豆漿好香豆味,朋友話見到佢貼左張紙出黎話可以refill,好好呀😍⭐原味上海小籠包新鮮滾熱辣,出曬煙嫁,朋友好心急,要襯熱食,我就要攤下先,小籠包最重要係皮唔好厚,但係又唔能夠太落,一夾起就甩汁,li個小籠包做到曬,繼續係皮薄餡靚,湯汁夠多,好正呀😍⭐排骨蔥油拌麵排骨雖然炸過,但食落唔會一口油,而係外脆內軟,好食🤤至於蔥油拌麵,落枱嘅時候冇乜特別,實質上寶物沉歸底,佢個底嘅豉油同蔥油撈勻之後,好好味,d汁嘅份量啱啱好👍

⭐招牌生煎包

⭐蟹黃生煎包

⭐(凍)低糖豆漿

⭐原味上海小籠包

⭐排骨蔥油拌麵
排骨雖然炸過,但食落唔會一口油,而係外脆內軟,好食🤤

2024-12-06
$80 (Dinner)
  • 排骨蔥油拌麵
  • 原味上海小籠包