2019-01-30
吞POT係旺角同油麻地都有分店兩間小編都有食過 仲係小編嘅定期飯店添今次黎到位於尖沙咀山林道嘅新分店 裝修另外兩間一樣都有落地大玻璃驚喜位係仲有室外位 居高臨下咁食野真係夠哂好氣氛睇啱心水野就tick1tick 仲圖文並茂就唔驚會嗌錯啦!~<<<愛丸之人必試 全自家製手打 粒粒都係心機之作<<< 仲有唔同小食 最啱送酒傾計密密食! 兩口子例牌叫重慶麻辣雞煲-半隻雞($168) 即炸響鈴 再加最愛嘅牛肉做打邊爐配料不過 食之前不得不提佢地嘅醬料九宮格(每位$12)9款必備配料 務求令大家調製出心水醬料小編係愛蒜之人 先唔好理食完個口有幾大陣味 打邊爐黎講真係唔可以無左蒜吞POT就合哂我要求 生蒜同炸蒜齊備加啲蔥 兩粒辣椒 同豉油就真係perfect池喇傾下計話咁快熱辣辣嘅雞煲就上台用8個字形容哂-- 醬汁濃郁 雞件嫩滑叫左小辣 開頭都唔覺辣 但愈食愈有後勁所以都要嗌左杯咸檸七gur1gur ($34)另一必食嘅就係吞POT嘅即炸爆芝響鈴($42/3件)手掌咁大件 入面包有芝士 蘸埋雞煲汁同吃 小心辣親個嘴呀最後當然唔小得打邊爐嘅另一靈魂-
兩間小編都有食過 仲係小編嘅定期飯店添
驚喜位係仲有室外位 居高臨下咁食野真係夠哂好氣氛
<<<愛丸之人必試 全自家製手打 粒粒都係心機之作 <<< 仲有唔同小食 最啱送酒傾計密密食!
不過 食之前不得不提佢地嘅醬料九宮格(每位$12)
9款必備配料 務求令大家調製出心水醬料
吞POT就合哂我要求 生蒜同炸蒜齊備
加啲蔥 兩粒辣椒 同豉油就真係perfect池喇
用8個字形容哂-- 醬汁濃郁 雞件嫩滑
叫左小辣 開頭都唔覺辣 但愈食愈有後勁
所以都要嗌左杯咸檸七gur1gur ($34)
另一必食嘅就係吞POT嘅即炸爆芝響鈴($42/3件)
最後當然唔小得打邊爐嘅另一靈魂--牛啦
今次試左特級雪花牛肋片($178)
雖然油花比起平時嗌嘅安格斯牛小排($238)多 但食落一啲都唔油膩 仲有陣陣牛香
絕對係經濟啲嘅另一選擇!
PS;
家住港島嘅小編真係希望吞POT可以開埋過黎呀><!!