2010-05-30 17 views
細個時去過長洲, 見咁耐無去過, 今日就入去行下.一落船就去搵食, 經過見到呢間店都幾多客人幫襯, 所以就入去試下.見佢寫住正宗潮洲魚蛋墨魚丸, 就點了一碗淨魚蛋墨丸, 一碗魚蛋河. 油菜一碟, 汽水一罐. 後再加了一碟炸魚皮.魚蛋的味有點腥腥地, 同墨魚丸一樣係完全吾爽口既. 炸魚皮普通. 枱上的潮洲辣椒油一點都吾香. 食物已令我們失望.點知叫埋單時, 一位女店員似想用心算, 但又用筆0係紙上計計下 ... 計左一陣見我們預備了張一百蚊紙, 就咁就話 "岩岩好一百蚊" .......我倆付款後都有點質疑, 都未開口問時, 另一位女店員就話, "點會一百蚊呀... 你點計架?" 本來計錯的女店員仲發脾氣說 "咁你計囉 !!!" 後來計番只是 $78. 雖然第二位女店員誠實對客人, 但我們都比第一位女店員的不誠實同極差的態度嚇怕了我們一定不會再來光顧.
細個時去過長洲, 見咁耐無去過, 今日就入去行下.

我們一定不會再來光顧.
2010-05-29
$39 (Lunch)