2024-08-08 1326 views
今次我地帶埋父母去食飯,長輩一般都鐘意去茶樓食,而呢間就係深水埗南昌區比較好既一間,佢地有火鍋同小菜食,我地就揀左食小菜😁佢坐位都係正常茶樓位,都闊落,平日仲有好多特價食物,重點就係$1燒味,超抵食‼️燒鵝例牌($1)佢地門口掛住一隻隻既燒鵝,見到咁大隻就揀左燒鵝,旁邊仲有個師傅即燒乳豬,相信我鵝都係咁樣整,隻鵝都好多肉食,例牌都唔細😋迷你冬瓜盅($168)呢個冬瓜盅係限量既,我地叫完見隔離枱已經冇得食,要食就要一坐低即叫,佢一d都唔迷你,勁大兜,又足料,我諗夾埋有10碗起碼,我地4個人食都食唔曬😆薑蔥鮑魚雞煲($168)雞煲既鮑魚比我想像中大隻,唔係是但比d細既hea你,總共有4隻,雞件都幾多,多埋煮得入味👏🏻沙爹粉絲金菇牛肉煲($138)呢個牛肉煲唔係用肥肉,係用嫩既牛肉片整既,同樣都係好大煲,上枱既時候仲係滾,d粉絲索曬d汁好惹味,不過吸曬d汁既關係有d乾,再多汁就更好😉四季豆茄子炆豆腐($118)食咁多肉,叫番個菜類啦,茄子炆豆腐整得幾好味,個醬汁用黎撈飯都唔錯🍆食完成餐飯埋單既時間,店員仲話送糖水比我地,好好人,而送比我地既就係綠豆沙,可以清下熱都唔錯🥣呢間酒樓可以話大件夾抵食

燒鵝例牌($1)

迷你冬瓜盅($168)

薑蔥鮑魚雞煲($168)

沙爹粉絲金菇牛肉煲($138)

四季豆茄子炆豆腐($118)

呢間酒樓可以話大件夾抵食黎形容,我地完全食唔曬,可以留埋第2日食,本身d餸都唔貴,仲要勁大碟,食物質素都唔差,抵食👍🏻
2024-08-01
Type of Meal