2021-08-16
由昨日開始嘅lunch就一直食食食,搞到今日lunch都冇咩胃口,諗住食d light d嘅嘢,適逢呢排喺Restaurant week,咁就上去睇下有d咩嘢食平平地又少少地,最後就選擇咗Aqua,貪佢嘢食細份又有個景睇下!一上到餐廳,因為我自己一個人食,佢就帶咗我去個單邊位。今日天氣好好,好清!又好曬!望住對面會展個景真係超靚!但就真係曬到入去坐果個位,有d熱,搞到我有一半時間都出緊汗!咁restaurant week都係食指定set㗎啦!咁我揀咗個麵豉湯,意大利雲吞, Tiramisu。先講講個麵豉湯先,佢其實同自己係喺$12店買沖水嗰啲完全冇分別!冇乜麵豉嘅香味,叫有啲菇同豆腐食下!到個意大利雲吞啦,咁發揮正常嘅,佢個意大利雲吞都有好濃郁嘅芝士味,加埋個汁係好食嘅!但個portion係細,d雲吞數埋唔知有冇10粒!到最後Tiramisu啦,咁都好食嘅,好滑又唔會太甜!如果要再咖啡或茶呢就要再加錢,但我朝頭早已經飲咗好多嘢,所以都唔需要啦!
到最後Tiramisu啦,咁都好食嘅,好滑又唔會太甜!