2014-06-30
上次朋友介紹食過一次唔錯, 所以今次出開去尖咀, 帶老公去試下, 唔知係咪撞正星期六晚, 所以同上次的服務質素差好遠......... 大約六點半左右去到, 竟然第一句就話要七點十五分交枱, 心諗唔係吹水, 都應該食得完, 同埋都一場嚟到, 就照入去, 估唔到我地一路跟個帶位入去, 佢大大聲一路行一路話七點三交枱, 講咗幾次, 終於帶到我地入去坐, 但只係將四人枱係咁E拉開一條2-3吋的空間, 咁就當分開咗, 我見最邊邊位都係四人枱, 問可唔可以坐果度, 佢好似驚我聽唔到咁話, 唔得wor~ 果張係坐5個人, 跟住走咗去, 迫我地坐果張好窄, 同隔離果張4人枱只有半尺的枱, 好彩我夠瘦入到去坐咋~ 但果張所謂的5人枱, 都我地走都冇人坐lor~ 由於時間關係, 求其叫幾個特色少少的餸, 諗住唔飽咪去第度食lor~~ 前菜今次係大豆芽菜, 又酸又辣, 唔好食 芥辣牛扒好好質感, 咬到牙都軟, 仲要係兩大塊, 夠哂抵食, 但食完好似食咗成個鐘香口膠咁, 牙都軟, 而且佢好重香草味, 所謂芥辣, 只係面果層芥辣香料 吉列豬扒湯麵吉列豬扒又係好有質感, 但比牛扒好少少, 冇咁好咬,
前菜 今次係大豆芽菜, 又酸又辣, 唔好食
芥辣牛扒 好好質感, 咬到牙都軟, 仲要係兩大塊, 夠哂抵食, 但食完好似食咗成個鐘香口膠咁, 牙都軟, 而且佢好重香草味, 所謂芥辣, 只係面果層芥辣香料
吉列豬扒湯麵 吉列豬扒又係好有質感, 但比牛扒好少少, 冇咁好咬, 同埋佢炸咗好似香口d好食~
個湯係蕃茄湯, 但好甜, 而且有蕃茄色冇蕃茄味, 又係好重香料味
牛油果多士 上次食過唔錯, 今次再食, 但好似冇上次咁好食, 唔知係咪環境+氣氛問題?
軟殼蟹壽司 同上次差不多, 但今次個尾唔係好夠飯, 尾果兩舊凹咗入去
熱豆腐花 今次送的 糖水, 但唔好食, 冇豆香, 又唔夠滑
其實佢迫到d人都唔想食, 枱又細, 又唔敢叫咁多嘢食, 橫掂其他枱又吉响度, 都唔比人坐得闊落d, 下次真係要再嚟食, 一係六點嚟坐門口梳化位, 一係就唔好假期嚟食, 廢事食到一肚氣~