(Non-member)
2009-11-26 5 views
同男朋友去o左Rome Italian Café 到食野, 見佢個門面都幾好, 我諗d野都ok掛, 最梗要係環境都好舒服下. 就入去試下啦.我同男友叫o左2個set lunch, 我既係蝦仔天使麵, 我男友的是炭燒牛柳. 首先我試o左我個天使麵先, 個汁係用茄茸煮, 有d辣辣o地, 幾開胃, 就算唔係咁食辣既我都食到, d蝦好爽口, 唔錯. 牛柳煮到5成熟, 入口剛剛好, d汁係野菌汁o黎既, 配落d牛柳度又幾match喎, 如果以一個餐$40-$50計, 仲要係意大利餐廳, 有湯又有餐飲, 都ok平又抵食架, 最梗要係有賣相同有水準, 唔會求其比d垃圾set lunch我, 好似紅xx咁.唯一要改善下係有位男侍應問我要紅定白湯, o個刻我有d困惑, 紅白湯即係羅宋忌廉湯呀?是但啦, 我最後要左個白湯, 個湯黎到後另一位侍應話係薯茸湯, 哦....明白... 落單o個位有d誤導人, 我初時真係以為係忌廉湯呀, 我諗o個位男侍應要練習吓, (唔好浪費o左個咁好飲既薯茸湯.我幾推介呢個湯)會影響間餐廳個grade架嘛, 佢係意大利餐廳而唔係"茶餐廳". 除左呢個問題其他都唔錯. 下次我會

唯一要改善下係有位男侍應問我要紅定白湯, o個刻我有d困惑, 紅白湯即係羅宋忌廉湯呀?是但啦, 我最後要左個白湯, 個湯黎到後另一位侍應話係薯茸湯, 哦....明白... 落單o個位有d誤導人, 我初時真係以為係忌廉湯呀, 我諗o個位男侍應要練習吓, (唔好浪費o左個咁好飲既薯茸湯.我幾推介呢個湯)會影響間餐廳個grade架嘛, 佢係意大利餐廳而唔係"茶餐廳". 除左呢個問題其他都唔錯. 下次我會同男友試下佢地個dinner.
2009-11-15
$50 (Lunch)
  • 薯茸湯
  • 炭燒牛柳