2013-12-29
朋友們在灣仔中環返工,故此相約在這裡食飯。環境裝修蠻好,雖然Boxing Day之後,不過人少得很,但唔明點解話我哋訂枱時冇指明咩座位,堅持唔幫我哋轉卡位 ,頭一次嚟鬼知咩,佢哋有室內枱都係去到先見到啦 坐低先叫嘢飲,一個侍應講話十點半後啤酒有七折,到落單時另一個話八點半前happy hour啤酒七折 ??? 我哋叫咗二杯麥啤,一杯黑啤,一杯Ice Candy,其中三杯很快就上枱,但杯黑啤追了兩三次至上 ,侍應倒啤酒技術有待改善,不過改善前就不要在客人面前"表演" 研究一番後到點菜,明明是德國菜館但卻有多款薄餅pasta?!理所當然要試德國豬手和德國腸,豬手size比較細,上枱時很香,但食完後成晚都很囗渴,應該味精重的原故 由於有位朋友唔食牛,所以問侍應邊條腸有牛肉成份,佢竟然答所有腸都係豬牛肉混合 咁都講得出!!其實佢哋餐廳網頁有介紹佢哋嘅腸成份和背景,點解會乜都唔知?? 伴碟的酸菜沙律冇味道,太失望。。。。點了頭盆三文魚黑麥多士,塊多士太硬,主菜還點了一個洋蔥煙肉pizza,餅底食到尾還有點脆,一碟天使麵,不過不失啦。。。食物整體來說平平凡凡,冇驚喜,
伴碟的酸菜沙律冇味道,太失望。。。。 點了頭盆三文魚黑麥多士,塊多士太硬,主菜還點了一個洋蔥煙肉pizza,餅底食到尾還有點脆,一碟天使麵,不過不失啦。。。 食物整體來說平平凡凡,冇驚喜,標榜為德國菜餐廳有點失實, 侍應服務態度差,尤其是個女黑面神,唔可以轉位都唔使畀面色客人睇,我哋嚟消費架,唔係殺你全家