2009-08-29 53 views
今日黎左翠華庭度食野,真係好開心呀! 之前係openrice 度睇到各位多數都讚,今日一見,果然名不虛傳自助餐分兩輪,我地訂左8:30。8:25時已到達門口,大排長龍,雖然訂了位,但也有d心急。好彩員工一到8點半就即刻好有效率咁安排我地入去,可能我早成個禮拜訂位,所以比左個角落靚位比我地。先攞冷盤。海鮮冷盤主要有蟹,蝦,螺同埋青口。個人覺得最正係蟹同蝦,兩樣同樣新鮮,係有甜味果種。螺味道一般,但係size 超大。蟹腳真係好多人攞。由於裝蟹既盆好細,每次一出,三幾個人就已經攞曬。但真係要讚,就係refill 好密,真係轉個頭,又可以攞啦~其他魚生,沙律種類都屬普通,魚生有三文魚,吞拿魚等,都係密密refill 先應付到密密既人流。講下熱盤,熱盤都好好食呀~ 炸物方面,我欣賞佢既魚手指同埋天婦羅,魚手指既魚好滑,同埋佢炸到d魚同d皮係一齊既,唔會分開曬,真係好食。天婦羅有蝦,冬姑同矮瓜,蝦炸得好好食。仲有, 個人黎講都幾鐘意佢既煎鱸魚同埋羊扒。尤其係羊扒,質素簡直一流!環境方面,本來都覺得好好,點知臨走之前,發覺係牆角有一把用過同埋有茄汁的刀無收拾,有少少打左折扣......我覺得300
今日黎左翠華庭度食野,真係好開心呀! 

我覺得300幾蚊(有coupon) 埋單,值得一試

冷盤
天婦羅蝦好味; 果碗係人參雞湯~
2009-08-28
$360 (Dinner)
冷盤
天婦羅蝦好味; 果碗係人參雞湯~
  • 羊扒
  • 煎鱸魚