2017-08-01 97 views
炎熱的天氣長期令人沒哂胃口,一到夏季我最愛吃餃子,細細粒,又唔太漏,而且口味多變化。今晚路過佐敦見到一間餃子店,見餃子款式特別,而且7點未到已經坐滿了整間舖,所以決定入去試一試。店內裝潢有格調,只是坐位有點太迫,空間少。餐牌入面有些食物從未聽過,而且食物名又特別。秘制牛犇麵 (讀音:燈)味道跟紅燒牛肉麵有點相似,牛味濃,湯底味道濃厚,牛肉軟淋鮮嫩,好好味呀!番茄雞蛋餃第一次聽原來番茄蛋可以用黎做餃子饀料,但完全估唔到可以咁夾,味道清清地又fresh , 堅正白菜豬肉煎餃外皮煎到金黃香脆,餃子皮嫰滑,白菜豬肉饀鮮甜滋味又多汁,而且味道仲好掂!醉雞酒味香濃,雞肉鮮嫩又滲出淡淡酒香味,最啱我倆口味終於佐敦有一間好啱我倆口味嘅小店,應該我倆好快就會回來再吃多次。
店內裝潢有格調,只是坐位有點太迫,空間少。
餐牌入面有些食物從未聽過,而且食物名又特別。
秘制牛犇麵 (讀音:燈)
番茄雞蛋餃

白菜豬肉煎餃
醉雞
酒味香濃,雞肉鮮嫩又滲出淡淡酒香味,最啱我倆口味
2017-07-19
Type of Meal