2023-12-20 599 views
今次去嘗嘅會席料理真係打得一手好湊!🍣 減少文言文嘅做作,就嚟同大家講講實情。揭開序幕嘅漬物,酸溜溜地,一開始就唤醒咗我全部 taste buds。接住嘅鮟鱇魚肝,講真,嗰質感真係有啲似鵝肝,但好似冇咁肥膩,喺喉嚨裡頭滑過嘅時候,真是過癮!話晒寒鰤魚呀,一啲都唔寒,反而好似暖笠笠噉圍住你心房。🐟 夾埋熱流過嘅湯水,魚肉嘅甜美馬上突顯出嚟,軟綿到千言萬語都講唔盡。依家最正嘅要數鱈魚柚子燒,微妙嘅柚香揉合鱈魚嘅鮮淡,係我心目中嘅 MVP!當然,友情客串尼嘅揚物白子天同烏魚子枝豆豆腐都幾有玩味,特別係枝豆豆腐,口感鮮嫩得嚟又保留咗枝豆本身嘅嘢吔鮮甜,讚喎!👌整場宴會嘅出品,都係溫柔細膩,質感足夠,但係味道都保持咗清新不膩,係咁樣嘅食物天堂裡頭,要不自量飽都難!最後,個京花餅綿綿地收尾,喺舌尖上嗅到嗰陣花香,就算哂晒,都仲覺得意猶未盡。下次再去,應該要搵多啲老友記一齊share啲靚野喇!