2024-02-04
來到這家餐廳,第一件事,當然係鎖定嗰幾款招牌菜! 首先,「大壽包」出場,真係大到嚇人,捧喺手心暖哄哄,咬落去嘅感覺真係好滿足😌!豐富嘅餡料配埋香軟嘅皮,嗚嗚聲就嗌完一隻,趁佢熱辣辣嘅時候食,真係得!接著嚟嘅「脆皮南乳雞」,啖啖肉嘅質感掂晒!皮薄而脆,啪啲啪啲咁食,真係止唔住口。再講講「菜脯肉碎白飯魚煎蛋」,煎得金黃酥脆嘅蛋皮下,隱藏著豐富滋味嘅菜脯肉碎,一口咬落去,伴隨着白飯魚嘅鹹香,嘩!咁搭配,真係完美。而「密柚梅子京燒骨」就有返啲甜酸開胃嘅感覺,鎖住晒啲肉汁;最後呢個「西蘭花帶子」,又係幾出彩,帶子鮮甜彈牙,西蘭花爽脆咬口,真係美味又健康。最後存親朋一定要推介「鹹菜胡椒豬肚鯛魚片煲」,啖啖肚,舉槌靚仔,魚片滑嫩過人,胡椒香味撲鼻,呢個湯,真喺要飲到見底先至過癮🤤!而家講真,食物本身已經夠誘人,但窗外維港夜景更加係錦上添花,食嘅時候都感覺到格外消魂!下次想搵地方食飯,又攞唔定主意?呢度,絕對值得再嚟。👏👏👏