📍銅鑼灣週年紀念日,男朋友book咗呢間餐廳同我食🥰。位置都好方便,地鐵站大概行5分鐘左右就到。呢度所有嘅廚師甚至乎係侍應都係四季酒店出身🤗。裝修精緻,熱情嘅服務,優美景色,真係好啱情侶拍拖。師傅會喺你面前烹調,味覺以及視覺嘅雙重享受 。瀧宴 歐陸美食晚餐 Euro Food Dinner Tasting MenuOriginal Price $1380 (每位),Promotion Price $880(每位),加一按原價計算。🦪 自家製醬汁煮南非鮑魚鮑魚都有手掌咁大隻,自家製醬汁非常惹味,鮑魚整得啱啱好,有口感之餘又唔會咬唔到。鮑魚上邊嘅係日本辣椒絲,冇辣味,但可以突出鮑魚嘅味道。另外仲有七味粉,可以比重口味嘅人士食。🫕海鮮茶碗蒸茶碗蒸,非常嫩滑。有蟹肉,鮮味。清清地,感覺耳目一新,但又唔會冇味。🐠 西班牙白松露鯛魚薄切 Spain Seabream Thinly Slice with White Truffle 呢個係今日印象深刻嘅一道菜。鯛魚薄切,每一片都好晶瑩剔透。有用米粉特別製造嘅鹽,師傅話溶咗之後,配埋個魚食啱啱好啱啱好。另外仲有白松露,松露味非常濃郁,第一次食到呢個菜式
📍銅鑼灣

週年紀念日,男朋友book咗呢間餐廳同我食🥰。

瀧宴 歐陸美食晚餐

🦪 自家製醬汁煮南非鮑魚
自家製醬汁煮南非鮑魚

🫕海鮮茶碗蒸
海鮮茶碗蒸

呢個係今日印象深刻嘅一道菜。鯛魚薄切,每一片都好晶瑩剔透。有用米粉特別製造嘅鹽,師傅話溶咗之後,配埋個魚食啱啱好啱啱好。另外仲有白松露,松露味非常濃郁,第一次食到呢個菜式,非常之特別。
西班牙白松露鯛魚薄切

🍣 西班牙金鎗魚腩手卷
已經調教好咗味,唔需要額外落豉油同埋Wasabi,賣相精緻。魚味濃,底下仲有烤好咗脆卜卜嘅鱈魚片。上軟下脆嘅口感。
西班牙金鎗魚腩手卷

🐚 法國諾曼第帶子
帶子鮮甜,仲會切好分開兩件,入邊仲好嫩。另外個醬汁配埋魚子,每一啖入口都好fresh。
法國諾曼第帶子

🦞 澳洲龍蝦
龍蝦身形都幾大隻,龍蝦膏用嚟炒龍蝦肉,非常之鮮甜,龍蝦肉好嫩。店員仲會好貼心提供叉,因為龍蝦殼入邊都仲有膏同肉。
澳洲龍蝦

🐮 美國頂級牛柳 (厚燒 或薄燒)
好貼心咁建議我哋可以一個厚燒,一個薄燒,試晒兩種。薄燒都燒到岩岩好,唔會OverCooked,包住葱絲,多汁惹味。師傅會問想要幾多成熟,我地揀味medium rare。師傅會切好四件,仲見到入邊有少少粉紅色嘅,外面剪得有小小焦香,入口好香,啱啱好係rare,juicy。配有海鹽以及蒜片,根據個人口味加配。
美國頂級牛柳 (厚燒)
美國頂級牛柳 (薄燒)

🐟 鮮淮山濃魚湯 Fish Soup
每個季節嘅湯都唔同,今日係鮮淮山魚湯。好香嘅魚湯,但唔會有腥味,白雪雪。連男朋友係一個唔飲魚湯嘅人都飲晒成碗。
鮮淮山濃魚湯

🍚 丹麥煙肉香蒜炒飯 Denmark Bacon With Garlic Fried Ric
睇住師傅喺我面前炒飯,好香嘅蛋味,每粒飯都炒到好分明,又唔會太乾。
丹麥煙肉香蒜炒飯

炒雜菜 Fried Assorted Vegetabies
炒雜菜有我最鍾意嘅芽菜,菇類,非常爽甜。

🍦黑芝麻雪糕

芝麻味非常之重,唔會冇味。
🍧抹茶雪糕

抹茶味道香濃,小小回甘。

呢個價錢,食到呢個質素,有氣氛之餘又好食。大推!
瀧宴 歐陸美食晚餐
自家製醬汁煮南非鮑魚
海鮮茶碗蒸
西班牙白松露鯛魚薄切
西班牙金鎗魚腩手卷
法國諾曼第帶子
澳洲龍蝦
美國頂級牛柳 (厚燒)
美國頂級牛柳 (薄燒)
鮮淮山濃魚湯
丹麥煙肉香蒜炒飯