深圳人氣烤魚店‘探魚'已經登陸香港新城市啦❣️店鋪佔地大約1500呎 當日午市時間已經座無虛席 價錢亦唔會過貴 貼近香港市價 怪不得吸引咁多人過去試吓啦🤣我都唔汁輸 lunchtime即時去睇下有無深圳風味先😋💓金銀蒜香味烤魚 凌波魚 $298有七款口味 有辣有唔辣🌶️仲有三款魚類選擇我哋唔食得辣就揀咗呢個金銀蒜香味凌波魚🐟蒜香味道濃郁 面層仲要有巨量嘅香蒜同茄子🍆我哋叫咗寧波魚 魚肉滑嫩新鮮 完美鎖住湯汁唔會有細骨 一拆起就成條骨🙈所以食落去啖啖肉 配埋飯食真係一流👍🏻👍🏻💓$6/位任食冰粉 💓五常米飯必必必必必定要加任食冰粉😍如果食完辣嘢食返冰粉 真係清爽解膩 有多達13款配料 首先舀冰粉、冰沙 再淋上桂花或者紅糖漿 然後就可以揀自己鍾意嘅配料🥰我就揀咗桃膠、酒釀丸子、山楂片同椰奶 食到最後食返碗真係好滿足❣️💓易燃易爆小吃天團裏面有椒鹽金針菇、嘭嘭小酥肉、絕絕子爆汁炸雞、脆脆山藥片 即叫炸 上枱熱辣辣 配埋泰式酸辣醬 香口惹味 個人最愛脆脆山藥片 香脆無比 好似食緊薯片咁 食落唔會好油膩👍🏻

💓金銀蒜香味烤魚 凌波魚 $298
所以食落去啖啖肉 配埋飯食真係一流👍🏻👍🏻

💓$6/位任食冰粉 💓五常米飯

💓易燃易爆小吃天團
2023-12-15
$200 (Lunch)