2020-08-16 731 views
今日就介紹下有咩美食可以拎返屋企慢慢歎啦!銅鑼灣Sogo出名有野食,前幾日就試左呢間日本小食過江龍 「神戶牛肉批」,幾年前新開張就好多人幫襯,唔知依家味道又點?買果陣問左日本師傅,最出名就係原味神戶牛肉批,我另外仲買多個咖哩味返屋企比較下😂!返熱後食,兩個批都幾香牛油味,咬落外層酥皮非常酥脆!牛肉係用左免治牛肉碎同少許洋蔥🧅,係有洋蔥香同牛肉味,但成個批餡料偏少,亦好難憑肉碎就食得出神戶牛係咩味道😅,咖喱牛肉批就係多咗一陣較濃既日式咖哩味,同原味都差唔多,所以我覺得味道同一般pie差唔多!$38我覺得唔貴,但餡料唔多,神戶牛🐮味道唔突出,所以我覺得同一般批差唔多,味道中等、唔難食,但又未至於會成日返轉頭幫襯!不過,大家一定記得要熱食,凍食真又稔又硬又凍!

神戶牛肉批
神戶牛肉咖喱批