Hiring
$16,500-$18,000
Monthly (Negotiable)
$16,500-$18,000
Monthly (Negotiable)
2019-08-28 469 views
晚上八半,以為鰂魚涌咁夜無咩野食, 但剛好趕及拉麵店收舖前入內速食。 拉麵快上, 肚餓既我快食,九點多就食完喇⋯😆店內食物款式都足夠,除左拉麵,仲有小食及關東煮(可惜關東煮售罄了😢)。拉麵雖然無選項, 例如粗/幼,硬/軟,但有驚喜:份量有選擇,由100g, 200g及300g 都有, 免費加大麵底, 啱哂大胃口既人士👍🏻。今晚太夜, 輕量100g 都足夠飽肚。二人晚餐叫左「香辣味玉沾麵」及「期間限定海老油麵」。 SAPPORO 支裝啤酒做緊買一送一,點都叫番支先!海老油麵以為海老會有鮮蝦, 原來係櫻花⋯⋯蝦,事實係海老油。伴麵。配上一隻生蛋, 白醋及豉油俾我地搞搞搞。 未搞前淨食拉面撈底都有蝦味, 唔算好濃。加埋蛋汁後其實無太特別,但加上白醋,感覺好似無咁油膩。拉麵伴芽菜撈起, 口感再豐富些。豚肉有別於一般叉燒切片,周月 拉麵為角切, 可惜角切豚肉無平時叉燒咁半肥瘦。香辣味玉沾麵湯底重口味,雖然油膩但好惹味,嗜辣人士首選,辣度屬於小辣。麵條粗身, 沾上香辣湯底, 已有辣勁。 味玉入哂味, 加埋溏心蛋黃,絕配!總結: 有免費加大麵底好吸引,上餐速度算快(可能係晚上少人) 。價錢係鰂魚涌地

海老油麵
海老油。麵

香辣味玉沾麵
味玉香辣沾麵

總結:
有免費加大麵底好吸引,上餐速度算快(可能係晚上少人) 。價錢係鰂魚涌地段黎講其實唔貴。環境:一律吧台邊,唔算寬敞,但亦不算狹窄。

2019-08-27
$133 (Dinner)
味玉香辣沾麵