2024-03-28
復活節前夕搵好嘢食,有人被慫恿就去咗呢間交加街垃圾收集站隔離都煮得出好麵嘅雞白湯麵店試試。簡而言之,食物整體不錯,可惜格局、服務同員工就唔得。首先鋪位細細原感覺好日本地道小店,晚上6:45分入座完全冇人等,轉頭就有個菲傭般阿姐不斷用半鹹淡英文催落單,人地第一次嚟食梗係想睇清楚有咩食,佢就再行埋嚟指迫人睇佢餐牌上嘅相。再望清楚全店四個員工三個都係東南亞人,完全以為去錯泰國定菲律賓定南亞餐廳,所以唔好期望有日本餐廳應有嘅招呼和整潔。好啦叫完五分鐘左右就上菜,又係落單果位阿姐做埋傳菜,一嘢飛碗麵埋嚟,佢完全係食雲吞麵啲阿姐態度。然後剛食晒就狗衝埋嚟收你啲碗,人哋食到隻餃子好多肥豬肉要吐都收埋人隻碟。其實門外係冇人等。總結係,食物可以,而家其他好多拉麵店都做得好好,本想撐小店,但整體服務真心唔得,接受去日本餐廳食雲吞麵或港式茶餐廳fusion服務的話, 可試。2碗麵一碟餃子埋單$243。食雲吞麵係$50。