2014-08-19
這餐廳是朋友介紹, 已吃過兩次! 兩次都是一大班人去食晚餐, 每次都有訂位, 但因人數多, 座位較窄, 洗手間就更窄, 肥一點也入不到!! 價錢略貴但食物質素不錯! 刺身很新鮮, 三文魚勁厚切, 帶子鮮味但略細, 朋友說油甘刺身亦很鮮味! 生蠔$60/隻, 有點貴但size不算大, 我不吃生, 所以叫了燒熟的, 熟吃很不錯呢! 幾個朋友都說生蠔本身都算鮮, 但因加了醬汁令味道變得怪怪的, 實在浪費了! 建議落單時說明不要加任何醬汁!燒銀雪魚及燒鯖魚都很香及juicy, 鰻魚飯亦好味! 燒牛舌及甘薯是我的最愛, 燒牛舌很多汁及美味, 甘薯超甜, 因此每次也會叫完再叫!最近有2人套餐, 甚為抵食! 套餐內的吉列豬扒做得很好吃, 多汁宜肉質很嫩, 吃完覺得不夠喉, 便想order多一客焗豬扒飯試試, 但原來午巿才有焗豬扒飯, 晚巿沒有, 但朋友很想吃, 後來我們再三要求下, 結果較午巿加$20成交, 加了洋蔥及蛋汁, 味道更加好, 實在應該做招牌菜! 整體上兩次光顧都覺得好味, 可以再試!
價錢略貴但食物質素不錯!
燒銀雪魚及燒鯖魚都很香及juicy, 鰻魚飯亦好味!
整體上兩次光顧都覺得好味, 可以再試!