2017-07-19 1331 views
位置旺角嘅「通達食店」,真係可以話係我由細食到大。以前中學,成日同同學仔去花園街買衫,經過親都必然會入去食番串辣魚蛋、碗仔翅,有時仲會整番碗豬油渣麵。人大左,咁高膽固醇嘅野,真係唔敢成日食。但係越唔健康嘅野,偏偏越好食。三個月無食過,今日同同事食飯,終於忍唔住提出想食,同事竟然話OK。招牌豬油渣麵 $36每次食材都會放得好靚,好有色彩。材料有冬菇絲、火腿絲、豬油渣仲有我覺得同樣係主角嘅辣菜圃。冬菇絲、火腿絲份量正常,豬油渣有4-5件,炸到有少少脆口,食落很爽口。不得不提佢嘅辣菜圃,激讚~ 我自己就勁鍾意,浸落個湯度,個湯變得辣辣地,菜圃又爽脆,今成碗麵加晒分~

招牌豬油渣麵 $36

2017-07-07
$36 (Lunch)